Titel: De huid van de draak
Oorspronkelijke titel: Non Toccare La Pelle Del Drago

Jaar: 2008
Auteur: Giuseppe Genna
Uitgever: Poema pocket

Samenvatting: Enkele Chinese Genootschappen verdienen schatten met de handel in ‘vers vlees’. Ze zijn perfect georganiseerd, afgeschermd en meedogenloos. Wie het waagt zijn vinger ernaar uit te steken is al dood.

Rechercheur Guido Lopez wordt aangesteld bij de Europese Inlichtingendienst, een nieuwe organisatie die de tegenhanger van de Amerikaanse FBI moet worden. Bij zijn eerste opdracht komt hij bij toeval op het spoor van een crimineel netwerk van Chinezen en Nederlanders. Waar draait het om – drugs? Mensensmokkel?

Ook geheim agent James Cameron, die op de vlucht is voor de Chinezen én de CIA, is op de handel in ‘vers vlees’ gestuit. Onafhankelijk van elkaar proberen Lopez en Cameron het levensgevaarlijke mysterie te ontrafelen.

Recensies: Tweede thriller van de Italiaanse auteur (1969), die debuteerde met het goed ontvangen ‘In de naam van Ismael’*. Ook in dit tweede boek speelt inspecteur Guido Lopez een rol. Hij is nu aangesteld bij een nieuwe organisatie, de Europese Inlichtingendienst. Bij zijn eerste opdracht, de vrouw van een belangrijke Italiaanse industrieel naar huis brengen, komt hij bij toeval op het spoor van een crimineel netwerk van Chinezen en Nederlanders. In dezelfde tijd leiden in Peking twee CIA-agenten, James Cameron en Ken Wilberg, een heerlijk leventje terwijl ze een oogje in het zeil moeten houden op de drugsexport. Maar bij een bepaalde klus loopt alles mis. Zowel Lopez als Cameron stuiten op de handel in ‘vers vlees’ (drugs? mensensmokkel?) en onafhankelijk van elkaar proberen ze een gruwelijk en levensgevaarlijk mysterie te ontsluieren. De verhalen van Lopez en Cameron worden om en om verteld, hierdoor wordt het boek zeer spannend gehouden. Beiden krijgen te maken met een perfect georganiseerd en meedogenloos netwerk waarbij ‘de’ Chinees de centrale figuur is. Bloedstollend, goedgeschreven en super spannend. Vrij kleine druk.