Titel:
Oorspronkelijke titel: 

Jaar: 2015
Auteur: Thea Stilton
Uitgever: Wakkere muis

Samenvatting: De rust in Fantasia wordt opnieuw verstoord als de trotse Nai-Lai stam besluit om Yara, de Woudprinses, de oorlog te verklaren. Yara wil dit uiteraard koste wat het kost voorkomen, en daarom besluit ze de leider van de stam uit te dagen voor een wedstrijd boogschieten, om zo het lot van het koninkrijk te beslissen.

En hoewel Yara haar pijl tijdens de wedstrijd in de roos weet te schieten, wordt ze zelf ook getroffen, en wel door de charmes van haar rivaal Vannak. Maar ook na de wedstrijd blijft er gevaar dreigen, en wordt het tijd voor de dappere Yara om zich bij haar zussen te voegen. Samen trotseren ze de dreiging die al veel te lang als een duistere schaduw boven Fantasia hangt …

Recensies: Kalea, Samah en prins Gunnar zijn op weg naar Yara om haar te waarschuwen voor de Prins zonder Naam, die ook haar relikwie wil stelen om de macht over het Rijk te krijgen. Maar Yara heeft haar eigen probleem met het volk van de Nai-Lai, dat een oorlog wil beginnen. Ze besluit alles op alles te zetten in een boogwedstrijd. Dit vierde deel van de serie ‘Prinsessen van Fantasia’* kent nauwelijks een inleiding over wat er in eerdere delen is gebeurd, maar met de eigen schare fans is dat wellicht niet nodig. Het verhaal kent geen enkele diepgang, maar is sprookjesachtig met alle voor de doelgroep voorspelbare ingredienten als mooie prinsen/prinsessen, geheimzinnige tovenaars, het kwaad, magie, sprekende dieren en liefde. Het taalgebruik (veel dialoog) is eenvoudig, de lay-out verzorgd met veel zwart-wittekeningen (die wat Japans tekenfilmachtig aandoen) en een kleurenkatern met informatie over Yara. Het boek kent een spannend open eind, zodat het verhaal, langs voorspelbare wegen, nog enkele boeken verlengd kan worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Mac Steenaart