Titel: Het verloren rijk
Oorspronkelijke titel: 

Jaar: 2012
Auteur: Geronimo Stilton
Uitgever: Wakkere muis

Samenvatting: Het Verloren Rijk is het eerste boek van een nieuwe fantasy-reeks, De Kronieken van Fantasia, waarin avonturen uit verre tijden en landen worden verteld.
Hoofdpersoon is de jonge boself Saturno, de uitverkorene, die als kleine jongen op mysterieuze wijze bij de Sterrenelfen terecht is gekomen. De poort die ooit de verbinding vormde tussen de Boselfen en de Sterrenelfen is door een Duistere Macht voor altijd gesloten en Saturno is degene die deze Duistere Macht moet proberen te verslaan.

Maar hij staat niet alleen voor die zware en gevaarlijke taak. Aan zijn zijde heeft hij de jonge Spica met haar betoverde boog, maar ook Regulus, Robinia, de grote tovenaar Stellarius en andere dappere metgezellen. Samen moeten ze hun angsten onder ogen zien en de strijd aangaan met levensgevaarlijke tegenstanders, om uiteindelijk het licht te laten zegevieren boven de duisternis.

Recensies: Lang geleden werden de vele Rijken waar het gigantische gebied Fantasia uit bestond door feeen met elkaar verbonden. Ze plaatsten in elk Rijk een Poort waardoor vrede, wijsheid en harmonie verspreid konden worden. Maar heksen gebruikten ze om het Kwaad te verspreiden. Ook het Rijk van de Boselfen werd zo bezet en geisoleerd. Gelukkig heeft na verloop van tijd een kleine groep helden, onder leiding van de jonge elf Saturno, de moed en de kracht om het Duistere Leger te trotseren. Deze spannende gebeurtenissen werden opgetekend door tovenaar Fabulus: “opdat men lessen zal trekken uit dat wat in het verleden is gebeurd … Het Kwaad slaapt immers nooit …” Met beschrijvingen van de belangrijkste personages, inhoudsopgave en een gekleurd stripkatern in het midden. De vlotte teksten en de vele tekeningen zijn gedrukt in bruine inkt. Overzichtelijke bladspiegel, ruime interlinie, zonder de bekende typografische grapjes. Op de voorste schutbladen staat een overzichtstekening van ‘Het Bossenrijk’, op de achterste een overzichtstekening van ‘Het Sterrenrijk’. Dit dikke eerste deel van een nieuwe fantasy-reeks is interessant voor kinderen vanaf ca. 10 jaar, ook als ze geen fanatieke lezers zijn.

Virgi Smits-Beuken